Дечиња посакале иста фризура, за да не ги разликува учителката

Оваа објава го обиколи светот поради една посебна причина: Џекс е бел, a Реди е со темна боја на кожата. Џекс посакал да има иста фризура како Реди, за нивната учителка да не може да ги разликува.

„Ако ова не е доказ дека омразата и предрасудите се нешто што се учи, тогаш не знам што е. Единствената разлика која Џекс ја забележува помеѓу двајцата е нивната коса“ – изјавила мајката на Џекс.

извор: http://www.crnobelo.com/zivot/roditeli-i-deca/47933-decinja-napravile-ista-frizura-za-uchitelkata-da-ne-mozhe-da-gi-razlikuva-foto

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *