Денес започнаа Петровденските пости

04.06.2018 – Од денес за православните верници почнувата Петровденските пости кои ќе траат до 12 јули:

  • Според правилата , овие пости се постат на следниот начин: понеделник, среда и петок без масло, вторник и четврток е дозволено масло и вино, а за време на викенд е благословено и риба, кажа ѓакон Димитар Арсовски.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *