Дел од Македонија утре ќе биде во портокалова фаза! Се очекуваат обилни дождови и силно невреме

МАКЕДОНИЈА ВО ПРЕДУПРЕДУВАЧКА ФАЗА:

Утре (вторник) поголемиот дел од Македонија ќе се наоѓа под жолта предупредувачка фаза поради поинтензивните врнежи од дожд и силниот ветер од јужен и југозападен правец.

Под портокалова фаза утре ќе се наоѓаат: Охридско – Преспанскиот регион како и Полошкиот регион. Напомена: Локално процесите можно е да бидат застапени во форма на НЕВРЕМЕ (силен ветер (над 70 км/час), поројни врнежи од дожд и грмежи.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *