Делчевски Стамер се најде на светската палеонтолошка карта

Палеонтолошкиот локалитет Стамер не е обележан и никаде не е назначена неговата важност. Тој е загрозен и од геолошките истражувања за резерви на јаглен.

Целиот документарец „Невидливо геолошко наследство“ гледајте го ТУКА.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *