Градоначалникот Атанасовски со честитка до учениците по повод почетокот на учебната година

Градоначалникот Атанасовски со честитка до учениците по повод почетокот на учебната година

„Ми беше задоволство утрово да присуствувам на приредбата во ООУ Св. „Кирил и Методиј” со цел заедно да им посакаме добредојде на првачињата. Од срце посакувам денешната неизмерна детска среќа да ги води учениците во текот на целата учебна година“, – истакнува Атнасовски во честитката до учениците при ООУ Св. Кирил и Методиј во Македонска Каменица. На учениците, подарувајќи им скромни подароци, по повод почетокот на учебната година, градоначалникот Атнасовски им посака да бидат добри деца и ученици за да ги оправдаат очекувањата на заедницата и општеството.
Атанасовски ја потенцираше обврската за креирање на услови за подобро образование и воспитание на сите деца во заедницата. Оваа година, Општина Македонска Каменица доделува еднократни 3000 денари за секое семејство кое има запишано прваче и средношколец во прва година.
Станува збор за убава пракса која се надеваме дека тоа ќе продолжи да се спроведува и во наредните години во Македонска Каменица.

 

При посетата на средното општинско училиште „Миле Јаневски Џингар“ и работната средба со директорката Данче Гоцевска, по повод почетокот на школската година, градоначалникот Атанасовски ја искористи приликата да упати честитка до учениците и во овој училишен центар во Македонска Каменица.
„Од мое лично име и од име на директорката на СОУ „Миле Јаневски Џингар” Данче Донева Гоцевска на средношколците сакам да им посакам среќна и успешна учебна 2023/24 година, проследена со голем број предизвици и убави моменти во образовниот процес со цел да се изградат како академски граѓани или квалификувана работна сила која еден ден ќе ги исполни барањата на заедницата“, – рече Атнасовски

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *