Гевгеличани го одиграа најскапото оро (Видео)

Не отидоа во црква но за Велигден  се фатија на оро. Гевгеличани , соседи се фатија за раце и заиграа оро на среде улица, игнорирајќи го полицискиот час. Некој тоа и го снимил и објавил.

Ова видео објавено на социјалните мрежи предизвика бројни реакции, но и интервенција од полицијата и ОЈО.

МВР во координација со Јавното обвинителство најавија дека ќе бидат санкционирани сите кои ја прекршиле забраната за движење. Се преземаат соодветни мерки и активности и сите кои ги кршат законите ќе бидат соодветно санкционирани.

Приведено е едно лице за кое се вели дека е еден од многуте луѓе кои играле на орото на Велигден.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *