Во тек е акција за спасување на петмина Македонци во Банско, Бугарија

Како што објави веб сајтот „24 часа“ во тек е спасувачка операција, за извлекување на петмина Македонци кои се заглавени во теснец близу еден од скијачките терени на Банско во Бугарија.

Тие отишле на скијање и сноубординг, но паднале во еден процеп кој е познат како „Дејанов падобран“. Операцијата е мошне ризична и спасувачки служби се обидуваат да ги извлечат со јажиња.

Тие исчезнале пред 18 часови но веднаш било алармирано дека не можат да излезат сами по што експресно пристигнале спасувачки екипи.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *