Во среда, прскање против комарци во Македонска Каменица

Општина Македонска Каменица ќе врши прскање против комарци. Во продолжение е интегралниот текст од Известувањето до граѓаните:

ГИ ИЗВЕСТУВАЊЕ ГРАЃАНИТЕ НА ОПШТИНА МАКЕДОНСКА КАМЕНИЦА, ДЕКА НА ДЕН 28.06.2017 ГОДИНА-(СРЕДА), ОПШТИНАТА  ЌЕ ВРШИ ПРСКАЊЕ (ТЕРАСТИЧНА ДЕЗИНСЕКЦИЈА) ПРОТИВ ВОЗРАСНИ КОМАРЦИ НА ПОДРАЧЈЕТО НА ГРАДОТ МАКЕДОНСКА КАМЕНИЦА И СЕЛАТА: ТОДОРОВЦИ, ЛУКОВИЦА, КОСЕВИЦА, МОШТИЦА, САСА И СТАРА КАМЕНИЦА .

ДЕЗИНСЕКЦИЈАТА ЌЕ СЕ ИЗВРШИ ВО ПЕРИОДОТ ОД 22.00 ЧАСОТ ДО 2.00 ЧАСОТ СЛЕДНИОТ ДЕН ОД СТРАНА НА  ДТУ „ТОКСИ-ВЕТ“ ДООЕЛ СКОПЈЕ.

АПЕЛИРАМЕ ЗА ПОМАЛА РАЗДВИЖЕНОСТ НА НАСЕЛЕНИЕТО ВО ПЕРИОДОТ НА ПРСКАЊЕТО И ЗАТВАРАЊЕ НА ПЧЕЛНИТЕ СЕМЕЈСТВА 12 ЧАСА ПОСЛЕ ПРСКАЊЕТО.

БЛАГОДАРИМЕ НА РАЗБИРАЊЕТО!

ОД ОПШТИНАТА

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.