Во сабота, две претстави на театар „Колозов“ во Каменица

Во сабота (29.04.2017), театар „Колозов“ од Скопје ќе одигра две претстави во новиот Дом на култура во Македонска Каменица. Во 17.00 часот ќе биде прикажана детската театарска претстава „Љубопитната принцеза“, а веднаш потоа, во 19.00 часот ќе се одигра и хит-претставата „Женско царство“.

Театар „Колозов“ веќе неколку пати гостуваше во Македонска Каменица и ужива огромна популарност кај локалната публика. Ова гостување е дел од тридневната програма која се реализира по повод отворањето на новиот Дом на култура.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *