Владата го објави списокот со имиња на фирмите што зеле пари од државата, а не ги исплатиле на работниците

Од Владата најавија дека ќе побараат Обвинителството да покрене постапка за утврдување кривична одгворност против одговорните лица во компаниите

Владата објави список со имиња на фирми кои зеле финансиската поддршка од државата за исплата на плата на вработените, но не им ја исплатиле на работниците.

Дека фирми ја злоупотребувале државната помош за корона-кризата откри на прес-конференција директорката на Управата за јавни приходи (УЈП), Сања Лукаревска.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *