(Видео) Преживеа хорор, но освои злато на маратон

Белоруската атлетичарка Вољга Мазуронак преживеа хорор за да стигне до златото на маратонската трка на Европскто првенство во Берлин. Во текот на трката на Мазуронак ѝ пукнал капилар во носот, па почна обилно да и тече крв.

Таа ја продолжи трката и цело време се бришеше со ракакта и од дресот, па се направи цела крвава. Успеала да се исчисти малку со влажните сунѓери, кои ги даваат попатно и за среќа сето ова не ѝ влијаеше на трчањето, па стигна прва на целта.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *