Васко Симоновски од Македонска Каменица ја негува македонската изворна музика

Васко Симоновски од Македонска Каменица свири на изворни народни инструменти и ја негува македонската изворна музика.

Погледнете го неговото гостување на Телевизија „Канал Плус“.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *