Бошко Стаменковски патува на Street workout првенството во Ајдховен, Холандија

 

Бошко Стаменковски патува на Street workout првенство во Ајдховен ,,Европски Куп Калистенија”

Бошко Стаменковски е подготвен да ги брани боите на нашата држава на Европскиот Куп во калистенија (Calisthenics Cup) кој ќе се оддржи на 08.12.2018 и 09.12.2018 во Ајндховен, Холандија

Од Македонија имаме свое учество во името на тимот на Champions House Macedonia, во кој што се наоѓа и светскиот Пауерлифтинг светски шампион Бошко Стаменковски кој на ова првество ќе учествува во дисциплината склекови.

Освен него ќе настапат и Јован Атанасов, Стјепан Стилиновиќ, Атанас Дебников, Александар Христовски и Никола Родиќ. ,,Европскиот Куп Калистенија” ќе се одржи претстојниов викенд на 08.12.2018 и 09.12.2018 во Ајндховен, Холандија.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *