Беровчанец пронашол рачна бомба во ѕидот од куќата

Берово, 16.05.2018 г одина – Во полициската станица Берово, Б.С.(62) вчера од село Русиново пријавил дека при рушење на стара куќа, во еден од ѕидовите, пронашол неексплодирана рачна бомба од Втората светска војна.

Од стручно лице од Дирекција за заштита и спасување, пронајдената експлозивна направа е подигната за понатамошна постапка.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *