А тај виц знаеш ле го…?

Прибира се ќерката касното дома, целата раздрпана, се испокинано по неа:

Шо ти е ма ќерко? Што си такваа целата раскинана, кој те е џасал?

– Абе тате, еле…ја, тета и стрина си минеме за накај дома по това старото мосте.
– Е де…и…
– И прееска у темното кога ни излегнаа едни силувачи, лелееее да видиш само, лелееее три-четворица беа..мене и тета два саати не силуваа…татеее…

А па стринаа ти ма? Шо биде со неа?

– Е стрина, стрина ја знаеш каква е…она не сакаше!

Leave a Reply

Your email address will not be published.