А тај виц знаеш ле го…? #5

 Некој со камила патувал низ пустина веќе 7-8 дена. Никаде нема жива душа, ни да сретне-ни да види, а на него веќе на големо почнало да му текнува на лубоф.

Мислил се, развртал се…нема друго што, па рекол си: камилата ќе го однесе! Придел до неа одпозади и таман да биде работата, камилата подстане и му побегне. Почека, почека попосле па…она му па избега напред и тека веќе три-четири дена. Он гони, она бега…и никако не бива.

Поодил уште два-три дена ка ја дебил да ја “опне”, нервозен вече ка и најадил, ама никако не може да заврши работа…и те ти понатам у песоко лежи една млада згодна женска, расоблекла се цела и моли за помош. Спаднал он од камилата, дал и вода и да поапне шо имало, поосвежила се тека…и му рекла: Чичко, ти ме мене спаси, ја бех готова! Кажи шо сакаш, се ќе направам за тебе! Гледал ја, гледал некое време, поглижда и у камилата и вика на женската: кога веќе се ќе направиш за мене…де ела прифани камилата, виси пред неа и придржи ми ја малце, мамето ја нено да еба, са ќе види она…! : ))

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *