А тај виц знаеш ле го: На Зајако и Мечката им било досадно у шумата…

Зајако и Мечката били стари пријатели. Еден ден, станало им досадно и решили да се позаебаваа малце, да им мине време:
– Ајде да си играме на хеликоптер бе?
– Ајде ма, ка се игра?
Мечката грабнала Зајако за ушите, навил ги како мокра крпа за истискување и го фрлил нагоре. Од вртењето, ушите му се разпласкали у воздухо…болат и свират, ка паднал доле, ама истрпел. Играли си тека таа игра два-три саата и на Зајако му скиснало. Не издржал веќе, оти се Мечката фрлала и рекол и:
– Са е на мене ред!
– Добро! – рекла Мечката.
– Сакам да затвориш очите!
– Добро, ќе ги затвора!
Вртел се Зајако, вртел…не знае шо да му праи, нити може да го подигне, нити па да му врти ушите…Мечката мижи, он се сука…и му текнало: извадил една лопата и со цела сила треснал Мечката по глава.
– Ааааааааа… – ревнала Мечката.
– А Зајако, на бегање и рекол: Не ми реви и не ми не ми акај тука…шо не се пазиш од перките?

Leave a Reply

Your email address will not be published.