А тај виц знаеш ле го: Каменичанец, делчевец и беровец у ладна соба…

Измислили Јапонците ладна соба у која тепературата падала до -100 степени за 15 мин. Викнали каменичанец, делчевец и беровец да видат кој и колку од них ќе можат да издржат у неа. Дозволено им било да земат по две работи со них, кои си искаа они.
– Каменичанецо прв улегнал. Потражил да му дадат два литара црвено вино и една млада женска…арно ама издржал едвај до -40 и те ти го излегнал, не бива.
– Делчевецо, улази после него. Он земал два литара виски и две женски да го греат, ама и он на -50 излегнал, премрзнал се.
– Ќе улази беровецо и потражил едно 5 литарско тубе сливова ракија и кумашин му за друштво. Улегнали унетре, седат и пијат…мака немаа. Температурата паднала веќе на -80, они седат, ојдела на -90 беровецо и кумашино не излазат. Пуштили јапонците на -100 степена температура, а овие унетре оште пијат и муабетат. После половин саат решили јапонците да отворат и да им кажат дека е завршил експерименто и да им честитаа. Отвараа јапонците вратата, отат се подига кумашино и на двата по еден најсилен шамар им залепува. Они додека се чудат зашто, он затвара вратата и не престанува да пцува: Мача ви бе ја да е*а глупа, ние се од прееска смрзнааме тука со кумо, вие па и вратата сте земали ќе ни отварате…

Leave a Reply

Your email address will not be published.