Атанасовски: Започнавме активности за расчистување на локалните земјени патишта во повеќе рурални средини

Градоначалникот на општина Македонска Каменица, Димчо Атанасовски ги објави тековните работни активности поврзани со расчистување на постоечката и изградба на нова земјена патна инфраструктура во руралните средини.

– Изминативе денови интензивно се работеше на расчистување и тампонирање на патишта во село Дулица со помош на расположливата механизација. Активностите ќе продолжат се до целосно завршување во сите селски средини во градот, а целта во наредниот период е асфалтирање на најгусто населените места, – истакнува Атанасовски во објавата на официјалниот налог од социјалните мрежи

Линк до објавата: https://www.facebook.com/share/ArUDdKvxQLNVyqbS/?mibextid=oFDknk

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *